Kinderen van de Staat

Nederland is kampioen uit huis plaatsen van kinderen. Bovendien zijn er enorme wachtlijsten voordat hulp daadwerkelijk geboden wordt. En dan is het vaak te laat. Kinderen raken getraumatiseerd voor hun leven.

Martijn van Rheenen had schrijfster en onderzoeksjournalist Hélène van Beek, bekend van onder andere het VPRO-programma Argos, benaderd en verzocht om onderzoek te doen naar de misstanden in de jeugdzorg. Het heeft geresulteerd in het boek Kinderen van de Staat - Jeugdzorg in ademnood. Het boek legt op pijnlijke wijze actuele en structurele excessen in de jeugdzorg bloot. Door deze excessen worden deze kwetsbare kinderen hard geraakt. Dit zorgt niet alleen voor veel persoonlijk leed en nog diepere trauma’s, maar ook voor veel maatschappelijke ellende. Het boek is terecht gekomen bij vele beleidsmakers in geheel Nederland, van gemeenteniveau tot aan de Tweede Kamer. Stichting Het Vergeten Kind  heeft meegewerkt aan de promotie van het boek en het onder de aandacht brengen van de misstanden.  

Laatste nieuws

Recentelijk heeft Martijn van Rheenen bijgedragen aan een nieuw pand voor Straat Consulaat dat de belangen behartigd van dak- en thuislozen en druggebruikers in Den Haag. Martijn is geen onbekende in Den Haag. Tijdens de coronacrisis heeft hij zijn netwerk gebruikt om samen geld en goederen in te zamelen om een coronadorp te bouwen van containerwoningen waar daklozen in isolatie konden uitzieken en medische hulp kregen.