'Defy the odds'

Martijn van Rheenen

'Wees de storm'

Martijn van Rheenen (Harlingen, 1977) is founder van Momentum Capital en SemiFest, en daarnaast spreker, ondernemer en inspirator.

Martijn brengt met zijn ondernemende investeringsmaatschappij Momentum Capital vermogen samen met projecten en bedrijven met potentie. Momentum Capital, opgericht in 2005, bouwde onder zijn leiding een succesvol trackrecord op en heeft een wereldwijde portefeuille van ruim 750 miljoen euro (enterprise value).

“Wat ik met mijn mede-investeerders bij Momentum Capital gemeen heb, is dat we allemaal ondernemende investeerders zijn. We zien zingeving – echt waarde toevoegen vanuit de bedrijven waarin we investeren – als basis voor de bescherming (het risicomanagement), en de voorspoed (de rendementen) die we realiseren. Daarom investeren wij in bedrijven die met de beste mensen en de volledige aandacht een industrie of markt ten goede willen veranderen.”

SemiFest is een initiatief dat dynamische evenementen ontwikkelt door de beste elementen van een seminar, een sportevent en een festival te combineren. IGNITION, het eerste event van SemiFest op 8 januari in Paradiso, was een onvergetelijke twaalf uur durende reis waar ondernemers, kunstenaars, sporters en carrièrejagers hun dromen omzetten in een onstuitbare missie voor 2020.

“Wanneer je een diepe betekenis achter je missie voelt, kun je zo'n beetje alles bereiken.”

Martijn van Rheenen

Media